AFK Pečky – SKMK „A“ 2:2 (1:1)

Po 10 měsících jsme si mohli opět užít mistrovské utkání a myslím, že si ho užili všichni, hráči i diváci, kterých přijelo z Městce hodně a děkujeme za podporu.

Utkání nepřineslo v úmorném vedru mnoho fotbalové krásy ani z jedné strany, spíše se bojovalo a čekalo se na chyby. Oproti poslednímu mistrovskému utkání jsme na hřišti měli pouze tři hráče, kteří v obou utkáních nastoupili. (Tošovský, Hartig, Velenský). První šanci jsme si po rohu vytvořili my, když domácí gólman reflexivně vyrazil dorážku Pavla Míči. Na druhé straně se v prvním poločase domácí 2x dostali za naši obranu, ale vše vyřešil bravurně navrátilec v městecké svatyni Pavel Hampl. Ve 30. minutě Ondra Černovský prostrčil míč do ulice Mírovi Velenskému, který pod padajícím brankářem otevřel skóre utkání 0:1. Netrvalo dlouho a po propadnutí míče za obranu se pískala penalta za faul brankáře a domácí vyrovnali na 1:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Bohužel ze zdravotních důvodů, hned na začátku druhé půle, jsme byli nuceni vystřídat tři hráče a hra byla rozkouskovaná a neurovnaná. Začalo přibývat soubojů a po jednom z nich, se k míči dostal na hranici vápna domácí útočník a povedenou střelou otočil výsledek, 2:1. Emocí přibývalo a čas se krátil. Museli jsme hrát na riziko a po krásných pasech Venci Střelce, se do dvou velkých šancí dostal Petr Havránek, ale scházel mu klid v zakončení. Když pak v 94 minutě přišel dlouhý výkop Pavla Hampla a důležitý souboj Patrika Šoufka s brankářem domácích, který míč pouze vyrazil k Pavlu Míčovi, který z první trefil odkrytou branku domácích a vyrovnal na 2:2, propukla radost z vybojovaného bodu na doslova horké půdě v Pečkách. Za bojovnost po celých 95 minut jsme si bod zasloužili a jen doufám, že se zranění dají do příštího týdne do pořádku. Premiéra nového trenéra Zbyňka Eliáše přinesla bod a v Ostré za týden, doufejme přibude další.

Sestava SKMK: Hampl – Táborský Hartig ( 50′ Havránek) Hradečný Z. Míča – Binder (57′ Šoufek) Střelec Černovský (46′ Novotný)Tošovský- Jokl Velenský

Foto: Zdeněk Suchánek

AFK Pečky – SKMK „A“ 2:2 (1:1)
Přesunout se na začátek