Hodnocení zápasů 15.–19.5.2024

Jakou každou středu jsme i tuto odehráli mistrovský zápas proti jednomu z nejslabších celků v soutěži. První třetina nevypadala moc jako fotbal, kluci hráli hodně na sobě, vůbec jsme hru nedokázali roztáhnout. Bylo dost střel na bránu, ale všechny bohužel trefily prostředek, kde byl vždy i brankář. Od druhé třetiny už to byla hra na jednu bránu, Slovan se prakticky nedostal ke střele. Doufali jsme, že si kluci v lehčím zápase vyzkouší více kombinací, nahrávek a kliček, ale bohužel se nám to málokdy dařilo. Pořád tedy jedeme v euforii z výher, ale ti těžcí soupeři nás teprve čekají.
💙SKMK❤️

branky: Robovský 3x, Novák Matouš 2x, Piler 2x, Trampota
Na hřiště Polabanu jsme odjížděli v očekávání, jací borci proti nám nastoupí, jelikož o víkendu porazili našeho hlavního konkurenta v boji o první místo. Pokyny před zápasem ale zněly jasně – hrát aktivní, kombinační a nátlakovou hru, která nás celou sezónu zdobí a kluci to zvládli skvěle! Hned v úvodu jsme šli do vedení a do poločasu si vytvořili tří-brankový náskok, ovšem nebylo to vůbec jednoduché, protože soupeř byl fotbalově i pohybově velmi kvalitní. Kluci těžili z výškové i rychlostní výhody, která se v druhé půli projevovala čím dál více a ke konci zápasu jsme již zcela dominovali. Výsledek zní jednoznačně, ale po kvalitním, odpracovaném výkonu 👏👏🔵🔴.

branky: Lehký 2x, Rulc
ŽK: Kopecký

Čekal nás zápas o první místo s Praskem, který měl stejně bodů jako my, takže jsme museli vyhrát. Jenže začátek zápasu byl katastrofický v 9 minutě jsme už prohrávali 0:2 po našich chybách, tak jsem hned prostřídal sestavu a už to fungovalo, jak mělo. Do poločasu jsme stihli dát 2 góly a šlo se do šaten za stavu 2:2. Druhý poločas už byl trošku klidnější oba týmy si vytvářely šance jenom gól nepadl. Ale pak přišla 85 minuta, kdy se nám podařilo dát gól a zbytek zápasu se nám podařilo pohlídat a vyhráli jsme 3:2. Chválím kluky, že to nevzdali a podařilo se jim otočit stav a vyhrát. Další zápas nás čeká 25.5. v Semicích.

branky: Sabó, Tůma, Šoufek, Jokl, Míča
ŽK: Jokl, Košťák

Do zápasu se nám podařilo vstoupit na jedničku. V 10 minutě jsme vedli už 0:2 a byli jsme jasně lepší. Jenže soupeř dokázal do 25 minuty srovnat a do šaten se šlo za stavu 2:2. Od začátku druhého poločasu jsme byli zase jasně lepším týmem, soupeř už nemohl a byla otázka času, kdy dáme góla. Ten gól přišel v 52 minutě a bylo jasné, že už vyhrajeme. Ještě se nám podařilo vstřelit 2 branky a vyhráli jsme nakonec 2:5. Chtěl bych poděkovat hráčům za výkon a fanouškům, že nás přijeli podpořit v docela velkém počtu. Další zápas nás čeká 26.5. doma proti Velenicím.

branky: Rais M. 2x
Do Semic jsme jeli s tím, že chceme samozřejmě vyhrát. Hned v 8. minutě jsme dostali hloupý gól, kterému předcházela ztráta uprostřed hřiště. Do poločasu jsme stihli vyrovnat. V kabině jsme si řekli důležité body a ty jsme také na začátku druhého poločasu plnili, ovšem pouze jen 10 minut. Ve 40. minutě jsme vedli 1:2 po krásné střele Raise a hráči si mysleli (i přes veškeré uklidňování), že se nic nemůže stát. Labilní výkon našeho brankáře tomu také nepomohl. Musím být hodně kritický, protože nedohráváme zápas do konce, všichni jsou chytrý, jak nevím co… myslí si o sobě bůh ví co, a pak narazí (nejen ve fotbale). Opět musím pochválit výkon mladších žáků Robovský, Kučera a Bláha hráli nejlépe v tomto zápase… Starší žáci si musejí uvědomit pár věcí, aby to začalo fungovat a sáhnout si do svědomí… Čekají nás poslední 2 zápasy, které musíme zvládnout za 6 bodů.

branka: Malinová
Možná to podle výsledku tak nevypadá, ale v Milovicích jsme odehráli celkem vyrovnané utkání. Polovinu týmu opět tvořili hráči starší přípravky a předvedli super výkon, zápas od zápasu jsou na větším hřišti jistější. Střed hry nám nedělal problém, horší to bylo s koncovkou, probojovat se do zakončení přes soupeřovu obranu bylo trochu těžší. Domácí pak proměnili výhodu velmi rychlých útočníků a párkrát nám utekli, jinak opravdu musím borce pochválit za poctivou bojovnost, nechali jsme na hřišti, co bylo v našich silách ⚽️🔵🔴

branky: Vobořil, Šoufek, Velenský
ŽK: Střelec, Košťák

Hned na úvod, než se vyjádřím k zápasu bych chtěl pochválit fair play tým Plaňany! Kéž by bylo víc sympatických lidí, jako trenér/vedení Plaňan!
Teď k zápasu. Byli jsme jasně lepší, dominovali jsme od první do poslední minuty. Plaňany jsme pustili do 2-3 šancí, jedna byla velká, jinak musím konstatovat, že se na naší půlce s míčem moc neohřáli. Znovu jsme měli Plaňany přečtené a kluci super dodrželi taktiku! Precizně bránicí Plaňany otevřela brzká penalta. Další dva góly připravil Matěj Chudoba! Chci ho pochválit za výkon a zároveň chválím trenéry Městecké mládeže! Na dnešní výhře tedy mají velký podíl! 4 kola do konce, 3 výhry a náš cíl je realita! Musíme být pořád koncentrovaní a pokorní! Posledním dechem chválím sudí!

Hodnocení zápasů 15.–19.5.2024
Přesunout se na začátek