Úklidová brigáda na chatě v Rokytnici nad Jizerou (od pátku 7. do soboty 8. června)

V pátek 7. června jsme již ve 14 hodin (vzhledem k počtu brigádníků o 2 hodiny dříve) odjeli, jako každý rok, od sokolovny na úklidovou brigádu (delší čas připravovanou) na chatu v Rokytnici nad Jizerou. V dodávce J. Hučka jeli O. Novák, E. Bínová, E. Strašková, A. Tučková včetně sekačky na trávu, v os. autě  P. Pavlíčka H. Poděbradská, J. Kolářová, V. Smolíková, později odpoledne přijel osobním autem M. Smolík s J. Smolíkovou a J. Tučkem.

Po příjezdu a po kafi s metýnkou jsme se všichni vrhli na úklidové a další plánované práce, např. P. Pavlíček s H. Poděbradskou povlékali matrace vypranými povlaky (zajistila v prádelně v Rokytnici E. Strašková s p. Jonovou), praly se záclony, pulírovala se celá kuchyň včetně sporáků, lednic, odstraňovali se drobné závady (M. Smolík volné zásuvky v kuchyni, J. Tuček s P. Pavlíčkem viklající se židle a další), J. Huček se sekačkou sekal trávu před a okolo chaty, O. Novák trávu odvážel na kolečku pryč, spolu uklidili do sklepa zimní potřeby chaty (prkna z oken, stojany na lyže a pod). Večeři vyjednala E. Strašková v Penzionu Anna (rýže se směsí), vzhledem k únavě jsme se ani moc nezdrželi.

V sobotu 8. června  po snídani M. Smolík s J. Tučkem odjeli autem do Rokytnice nakupovat potřebný materiál na dokončení oprav (zásuvky, ubrusy a pod.), dámská část  se pustila do v pátek načatých úklidových prací a oprav (M. Smolík opravoval po příjezdu zásuvky, nakonec lepil pryžové lišty schodů, J. Tuček s P. Pavlíčkem pokračovali v lepení spojů viklajících se židlí ve společenské místnosti), J. Huček a O. Novák dokončili sekání trávy před a okolo chaty, odřezali i nálet dřevin za chatou, spolu s p. Jonem zprovoznili přítok vody do bet. žlabu na chodbě chaty. Všichni byli v jednom kole. Oběd vyjednala E. Strašková opět v Anně, polévka, řízek (kuřecí, vepřový) s bramborem.  Po obědě se dokončovaly úklidové práce, vytírání podlah, lepení gumových lišt na schody, věšení záclon a závěsů, úklid sociálních zařízení a WC apod. Okolo 15 hodiny po kafi s metýnkou jsme odjeli z chaty do Městce. Ne každý se pravděpodobně chová na chatě jako civilizovaný člověk, zjistili jsme, že chybí 2 ks povlaků na matrace a v pánské sprše byla rozbitá přepážka.

Brigáda se opravdu povedla, odvedli jsme hodně práce, poděkování patří všem za účast a odvedenou práci, všichni obětovali svůj volný čas pro potřeby turistiky a SK Městec Králové, z.s., jsme dobrý kolektiv.  Poděkování patří E. Straškové za personální a organizační zajištění brigády, zajištění občerstvení (snídaně), večeře, obědu, potřebných čisticích a dalších prostředků (s H. Poděbradskou), dopravcům (J. Huček, P. Pavlíček, M. Smolík) za dopravu nás všech ostatních včetně sekačky, dále E. Bínové, V. Smolíkové za metýnku ke kafi a snídani, osvědčili se nové posily (J. Smolíková, M. Smolík, J. Kolářová, E. Bínová), počítáme s nimi pro příští rok. Poděkování patří i p. Jonovi za pomoc při zprovoznění přítoku vody do bet. vany na chodbě chaty a p. Jonové za pomoc při praní povlaků na matrace, městeckým rybářům za půjčení sekačky na trávu a Penzionu Anna za zajištění výborné stravy s opravdu příjemnou cenou.

Zúčastnili se: J. Huček, O. Novák, E. Bínová, E. Strašková, A. Tučková, J. Tuček, P. Pavlíček, H. Poděbradská, J. Kolářová, V. Smolíková, M. Smolík, J. Smolíková.

Úklidová brigáda na chatě v Rokytnici nad Jizerou (od pátku 7. do soboty 8. června)
Přesunout se na začátek