SKMK A – Uhlířské Janovice 2:1 (1:0)

Po nevydařeném utkání v Liblici jsme přivítali na domácím hřišti mužstvo Uhlířských Janovic a vzhledem k tomu, že se v tabulce nacházely na poslední příčce, byl to zápas o šest bodů. Nastoupili jsme, jako každé utkání, se čtyřmi vynucenými změnami v základní sestavě, z důvodů zranění či trestu a s jednoznačným cílem, hrát ze zabezpečené obrany a čekat na chyby. První poločas hráči plnili pokyny, které jsme si před zápasem v kabině řekli a hosty nepustili do vyložených šancí. Výborně fungovala na poslední chvíli složená stoperská dvojice Radek Libánský a Petr Novotný. Dopředu jsme si v první půli vypracovali několik nadějných střeleckých příležitostí, kdy jsme se kombinačně prosazovali především po pravé straně přes Láďu Táborského a Martina Tůmu. Gól však padl až po kombinaci na druhé straně, když Roman Kafka a Igor Ročín skvěle zakombinovali před „kantýnou“ a prvně jmenovaný nechytatelnou ranou, ale především po chybě hostujícího brankaře a díky posekanému hřišti,1:0! Hosty jsme do konce poločasu nepustili ke střele a navíc po hlavičce Igora Ročína jsme mohli vést již o dvě branky, ale hostující brankář vytáhl jeden ze svých lepších zákroků a hlavičku vyrazil.

V kabině jsme si řekli, že nesmíme polevit v nastaveném trendu a svědomitě plnit úkoly především dozadu. Hosté však po přestávce na nás vlítli a my začali kupit chyby. Úplně jsme vypadli z role a vyklidili střed hřiště. Obrana nevěděla, kde ji hlava stojí a nejlepší hráč hostů Vyhnánek srovnal po nedůrazu v našem velkém vápně na 1:1. Hosté nás i nadále přehrávali a my se horko těžko bránili jejich útokům. Dva skvělé zákroky vytáhl Kamil Chrastný a uchoval tak naději na tři body i do závěrečné čtvrtiny. V tu chvíle jsme již nevypadali dobře ani fyzicky a navíc museli střídat s nachlazením hrající Radek Libánský a zranění Vocásek s Poděbradským. V poslední čtvrthodině jsme se nadechli k závěrečnému náporu a dvě minuty před koncem Petr Novotný, který odehrál vynikající utkání, hlavou po rohu rozhodl o našem vítězství 2:1. Všichni hráči zaslouží pochvalu za bojovnost a disciplínu, ale výkon se v ostatních utkáních musí rapidně zlepšit, abychom mohli pomýšlet na body i se silnějšími týmy, ikdyž Uhlířské Janovice předvedli velmi slušný výkon.

Sestava SKMK: Chrastný – Táborský, Libánský, Novotný, Vocásek – Tůma, Hradečný, Tyl, Kafka – Ročín, Král střídali ( Rygl, Šorm, Janouch, Poděbradský)
branky : Kafka, Novotný

SKMK A – Uhlířské Janovice 2:1 (1:0)
Přesunout se na začátek