Letní příprava SKMK sezona 2024/2025

Tato příprava byla speciální. Je to příprava před sezonou, kdy naše Áčko naskočí do ,,nové“ soutěže a to do A-třídy. Jsme strašně rádi, že se nám povedl postup, proto jsme celé léto makali na tom, abychom se dobře připravili. Musím říct, že přesně to, co jsme si vytyčili, to se povedlo. Stabilizovali jsme kádr, přivedli jednu zvučnou posilu, ukázali dorostencům směr a jejich tým výrazně posílili. Sečteno, podtrženo. O budoucnost je postaráno 😊.

Naše příprava začala velmi brzy, za to s obrovským zájmem a pracovitostí všech kluků. Shodli jsme se na tom, že bychom tréninkové jednotky měli směřovat tak, aby trénovali muži i dorostenci společně. Jedná se o větší motivaci pro dorostence, kteří se od starších učí. Hned od úvodu kluci polykali velké tréninkové dávky, které jim budou ku prospěchu v celé sezoně.

První přípravný zápas jsme odehráli s týmem RMSK Cidlina Nový Bydžov B. V den Městecké pouti si našlo cestu na stadion mnoho fanoušků, kteří viděli líbivý fotbal, kde jsme naznačili svoji sílu. Do hry se dostali hráči ze širšího kádru a vítězství 1:0 bylo odměnou za dobrý výkon v úmorném vedru.

Druhý přípravný zápas jsme odehráli na hřišti v Běrunicích s týmem ze Stěžer. Na špatné hrací ploše jsme zkoušeli nové hráče a mnoho dorostenců. Tento zápas jsme nebrali jako přípravný, spíš jako tréninkovou jednotku. Faktem je i to, že jsme soupeři museli zapůjčit brankáře. Sečteno, podtrženo, kluci si dobře zaběhali s míčem.

Třetí a pro mě velmi zajímavý test byl turnaj v Železnici, kde jsme sehráli dva zápasy s týmy z krajského přeboru. Ač jsme měli řadu omluvenek a na turnaj odjeli ve slepené sestavě, tak jsme podali excelentní výkony, nad kterými uznale tleskali lidé, kteří na tento turnaj dorazili. Velké pozitivum pro naši práci.

Generálku jsme sehráli v Chlumci nad Cidlinou. Třetí tým Chlumce je tradiční soupeř, se kterým měříme síly v přípravě. Znovu vinou mnoha omluvenek, jsme museli se sestavou rotovat, ale i tak jsme podali zajímavý výkon, který měl v určitých chvílích velké parametry.

Na závěr. Jdeme do toho! Držte nám palce! Bude to zajímavá zkušenost, která posune celý městecký fotbal o level výš! Věřím, že máme v této soutěži co dělat a že fotbalová budoucnost v Městci bude na dlouho v této soutěži (minimálně).

Jan Šmidrkal – hlavní trenér A-teamu

Letní příprava SKMK sezona 2024/2025
Přesunout se na začátek