Hodnocení sezóny 2023/2024

Vážení sportovní přátelé,
tento víkend se uzavírá další fotbalový ročník a naše sportovce čeká krátká letní přestávka na nezbytnou regeneraci a zaslouženou dovolenou. Když jsem vloni psal krátké hodnocení předchozí sezony, zmínil jsem, že byla poklidná a úspěšná a v závěru jsem naznačil malinkou obavu z té letošní, která razantně redukovala počet mužstev v krajské I.B třídě a do okresních přeborů jich poslala z pěti
skupin 27. No, děli se věci…

Obrovskou radost mám já osobně z výchovy budoucích fotbalistů v mládežnických družstvech. Držíme postupný fotbalový růst od pěti let do dospělosti a můžeme tak reagovat na všechna specifika, která je potřeba reflektovat při vedení různých věkových kategorií v utkáních i tréninku. Za to patří velké poděkování všem mládežnickým trenérům a musíme si všichni uvědomit, že nebýt jich, tak fotbal u nás vypadá úplně jinak. Jako třešinku na dortu pak můžeme vnímat titul okresního přeborníka v kategorii mladších žáků a pokud holkám a klukům vydrží elán a chuť sportovat, máme se v budoucnu na co těšit.

Jak hodnotit dospělou kategorii? B mužstvo i nadále plní svoji funkci a umožňuje mladým juniorům postupné oťukávání v dospělém fotbale a i když to tak mnohdy nevnímají, dává jim to potřebné a nenahraditelné zkušenosti. V návaznosti na postupné zlepšování jejich výkonnosti by bylo dobré se zamyslet nad větší pravidelností tréninkových jednotek a pokusit se ještě trochu více poprat o vyšší příčky okresní III. třídy.

No a děli se věci… Roman Šádek a Honza Šmidrkal poskládali naše A mužstvo pro záchranářské boje tak skvěle, že je z toho postup 🙂 Tady asi není co hodnotit, to patří trenérovi, jen hluboce smeknout a pogratulovat!! Při pohledu na složení krajské I.A třídy se můžeme těšit na napínavá okresní derby a ukázku fotbalu skutečné krajské úrovně.

V hodnocení sezóny nesmí chybět pochvala a poděkování všem, kteří se podílí na zdánlivě jednoduchém chodu fotbalového oddílu. Věřte, že je za tím obrovská porce volného času, který tito nadšenci obětují pro to, aby ostatní mohli vnímat sport jako radost. I pro vás je ten titul okresního a krajského přeborníka a i pro vás je ta hluboká poklona.

Tolik úspěšná sezona je minulostí a nás čeká příprava na tu další. Tímto bych vás všechny rád pozval na pouťový zápas v neděli 14.7., kterým zahájí letní přípravu naše A mužstvo proti RMSK Nový Bydžov a který bude spojen s malým poděkováním k životnímu jubileu dvou osobností městecké kopané.

Závěr a největší dík patří vám všem – fanouškům, divákům a příznivcům SKMK za vaši přízeň a podporu. Jste skvělí a jste tím palivem, které nás žene vpřed.

Sport je životní styl, fotbal je vášeň 🙂

Přeji vám příjemné prožití letních dovolených a za dva měsíce – SKMK do toho!

Olda Bíža – předseda FO a SKMK

Další velice úspěšná sezóna je za námi a rád bych se za ní lehce ohlédnul. Začít musím od těch úplně nejmenších, o které se nám stará Dana Hradečná s Ondrou Novákem a Adélou Pánkovou. Jejich počet je neuvěřitelný, na trénincích jich bývá plné hřiště a je krásné sledovat to bezprostřední dětské nadšení ze sportu a z pohybu obecně.
Mladší přípravka si v jarní části zahrála ve skupině o umístění a to byla přesně ta skupina, která jim náramně sedla. Svedli napínavá utkání a téměř ze všech si odnesli vítězství. Skupina je plná opravdu velmi talentovaných hráčů, navíc když se k tomu přidá vedení zkušeného Fandy Hnáta a perspektivní Viki Šindelářové, máme zde založeno na kvalitní fotbalové jádro.

Další kategorií, pod vedením Honzy Říbka a Vaška Havliny, jsou borci ze starší přípravky. Stejně jako u mladších se v přípravce ještě neeviduje tabulka, z těchto zápasů by si všichni měli odnést aktuální dojmy a pocity, nikoli dlouhodobé. Tak to měli trenéři nastaveno a fungovalo to na jedničku. Z celkových 11 jarních utkání byli poraženi pouze dvakrát, všechna ostatní ovládli a protočili v nich dvacítku velmi šikovných hráčů. I zde nám roste opravdu talentovaná skupina.

V kategorii mladších žáků jsme si zkusili lehce atypické jaro, kdy jsme díky nabídce od OFS Nymburk mohli přihlásit druhý tým. Vzhledem k velké členské základně u této skupiny i u skupiny starší přípravky jsme se rozhodli této možnosti využít a do jarní části jsme rozdělili mladší žáky na modrý a červený tým. A protože si modrý tým na podzim vykopal postup do skupiny o titul, červený jsme automaticky přihlásili do druhé skupiny o umístění. Tím si dvojce trenérů Martin Robovský a Michal Trampota sice dobrovolně naložili víc práce, nicméně obrovský dík patří i Honzovi Říbkovi a Lukáši Velechovskému za pomoc na téměř všech utkáních. Smyslem nově vytvořeného červeného týmu bylo vytížit všechny hráče a zároveň zapojit přípravkové, aby se plynule rozkoukávali na větším hřišti, kam se budou příští sezónu posouvat. Zpětně nyní hodnotím tento krok jako obrovsky úspěšný, povedlo se přesně to, co jsme si na začátku nastavili.

Modrý tým mladších žáků bojoval ve skupině o titul okresního přeboru proti těm nejlepším soupeřům, které na okrese máme. Hned na začátku jarní sezóny jsme se trápili s velkou marodkou, kdy jsme díky ní hned ve druhém zápase ztratili relativně lehký zápas s Polabanem Nymburk. V té době ale ještě nikdo netušil, že to bude naše jediná prohra, a že všechna další utkání s přehledem ovládneme. Osobně mám obrovskou radost, jak šikovnou skupinu jsme mohli trénovat. Kluci rostli každým zápasem, na začátku se s respektem báli větších soupeřů, ke konci bylo patrné, že se všichni bojí nás. Díky poctivé práci v každém zápase si borci zajistili titul a první místo v tabulce už v předposledním kole, za což jim patří obrovská gratulace.

O titul se celou sezónu také prali starší žáci pod vedením Dana Maliny. Jako jediný tým neměli přelosovanou jarní část, do výsledku se jim tedy sčítaly body z podzimní i jarní části. Pauzu přezimovali na první příčce a cílem bylo se na ní udržet i celou jarní sezónu, což se jim bohužel těsně nepodařilo, o jeden jediný bod zůstali na druhé příčce. I to je ale úžasný výsledek a všem borcům gratuluji za krásné fotbalové výkony.

Sezónu 2023/2024 máme tedy zdárně za sebou a již nyní vyhlížíme tu následující. Čekají nás tradiční ročníkové posuny do vyšších kategorií, lehké změny a posuny budou i na trenérských pozicích. Určitá propojení mezi mladšími a staršími kategoriemi fungují v klubu celou sezónu a jsem velmi rád, že si všichni dokážeme vzájemně vyhovět. Vypovídá to o jediném, že je v týmu skvělá parta lidí, kteří táhnou za jeden provaz a být součástí takového týmu je pro mě pocta. Všem děkuji za povedenou sezónu a přeji mnoho úspěchů do té další, ať máme plné tribuny fanoušků, které budeme našimi výkony bavit.

Michal Trampota – šéftrenér mládeže SKMK

Zdravím všechny fotbalové fanynky a všechny fotbalové fanoušky,
Jak začít? JE TO DOMA! Cíl, který jsme si před sezonou dali jsme naplnili a já mám obrovskou radost, že postup po 21 letech vybojoval Městecký SK. Byla to cesta zajímavá, klikatá, ale krásná. Celý ročník jsme prakticky strávili na první pozici a tím pádem si postup zasloužili.

Podzimní část byla jedna velká jízda, kde jsme ztratili body pouze v derby s Trnavanem Rožďalovice. Jarní částí nás provázel lehký neklid a nervozita, ale vše dopadlo dobře a devíti bodový náskok z podzimní části jsme již 2 kola před koncem soutěže uhájili. Mám velkou radost za hráče, za realizační tým, ale především za fanoušky a lidi v Městci Králové. Vyrovnáme se (alespoň fotbalově) městům jako jsou Poděbrady, či Nymburk.

Naše hra měla líbivé parametry a bavila diváky. Podstatné je i to, že jsme do hry častokrát pustili i kluky z dorostu. Hráči jako Matěj Chudoba, Tomáš Kopecký, Jakub Štál, či zimní posila Adam Košťák ukázali, že je o budoucnost v Městeckém fotbale postaráno. Nemusíme mluvit jen o dorostencích! I v mladších kategoriích se prohání zajímaví fotbalisté. Tímto bych znovu vyzdvihl a pochválil práci s mládeží v našem klubu.

Závěrem bych popřál všem příznivcům pevné zdraví, hodně sluníčka na dovolené a po odpočinku se v srpnu uvidíme v ,,nové“ soutěži. Věříme, že nebudeme hrát druhé housle a navážeme na dobré zápasy a výkony ze sezóny 2023/2024.

Jan Šmidrkal – hlavní trenér A-týmu

Je u konce snová sezóna!
Po 21 letech se nám podařilo postoupit a já bych chtěl zdůraznit, že zaslouženě, do A třídy.

Celá sezóna byla od začátku do konce v naší režii a vše si skvěle sedlo. Já bych tímto chtěl poděkovat nejen hráčům, ale i realizačnímu týmu a všem lidem v klubu, protože zásluhu na postupu mají všichni.

Abych nezapomněl chci poděkovat fanouškům za skvělou podporu. Fotbal se dělá přece pro fanoušky a my budeme jejich podporu potřebovat!!!

Já jsem se začal v městeckém fotbalu angažovat od roku 2011 a tohle jsou momenty proč to všechno děláme, toho času, starostí a nepochopení, ale pak přijde taková to sezóna a vše „špatné” je zapomenuto.

Na závěr bych chtěl zmínit přání do budoucna…aby nás fotbal bavil a dělal nám radost… abychom zvedli diváckou návštěvnost na domácích zápasech… abychom pokračovali v trendu “mládí” vpřed .

Na závěr poslední přání, aby tento úspěch ještě zvýšil zájem o městecký fotbal, ať hráčsky nebo podporou subjektů z městeckého regionu.

Roman Šádek – manažer SKMK FO

Jelikož působím jako trenér dorostu a občas hrající trenér Béčka, vezmu hodnocení obou celků společně, protože velká část kluků z dorostu nastupuje i do zápasů B-teamu. Dorost zakončil sezónu 2023/2024 na prvním místě své skupiny, s bilancí 8 výher, 1 remíza a jedna prohra. Dorostenci na sobě po celé jaro poctivě makali a ve všech utkáních se rvali o cenné body.

B-mužstvo zakončilo sezónu v klidném středu tabulky. Již na začátku jara jsme se domluvili s trenérem A-mužsta Honzou Šmidrkalem na zapojení dorostenců více do zápasů dospělých celků. Celé jaro jsme spolupracovali a klukům dávali šance v B-týmu, ale i v Áčku. Výsledkem byl poměrně mladý B-tým doplněný o pár starších hráčů.

Myslím, že kluci ostudu neudělali, poctivě trénovali a v zápasech bojovali. Kluci hráli pohledný, útočný fotbal, který se musel divákům líbit. Věřím, že kluci v přístupu k fotbalu nepoleví a budou na sobě dále tvrdě pracovat, jak na tréninku, tak zápasech.
Závěrem chci poděkovat klukům z dorostu a Béčka za jejich přístup a odmakané zápasy. Dále chci poděkovat panu Vlachovi, který po konci sezóny u B-týmu končí a od příští sezóny se budu naplno věnovat kromě dorostu také B-mužstvu.

Martin Křovina – trenér dorostu a B-týmu

Hodnocení sezóny 2023/2024
Přesunout se na začátek