Výroční členská schůze fotbalového oddílu SKMK 2023

V sobotu 9.12.2023 proběhla výroční členská schůze fotbalového oddílu SKMK. Po přivítání, poděkování členům výboru, trenérům, pomocníkům, hráčům a fanouškům a zhodnocení jak fotbalové, kulturní, tak i hospodářské stránky předsedou fotbalového oddílu Oldou Bížou, se dostali ke slovu ti hlavní aktéři výroční schůze – trenéři a vedoucí jednotlivých mužstev, aby zhodnotili průběh dosavadní sezóny 2023/2024 (podzim 2023), případně celého roku.

Jako první dostala prostor Dana Hradečná a Ondra Novák – trenéři předpřípravky. Dana zhodnotila přípravu, tréninky, nastínila výhled na jaro 2024 a poděkovala dětem, rodičům a klubu. Následovalo odměnění dětí medailemi.

Další kategorií v pořadí byla mladší přípravka pod vedením Fandy Hnáta a Viki Šindelářové. Opět zaznělo hodnocení, poděkování a také byly dětem této kategorie rozdány medaile. Od této kategorie si týmy volili svého hráče kabiny. Kdo se jím stal v jednotlivých mužstvech prozradíme na konci textu.

Posouváme se dále, starší přípravka je pod palcem trenérů Jana Říbka a Vendy Havliny. Zhodnocení, rozbor zápasů, poděkování a už se předávají poslední medaile dnešní schůze. Vyhlášení hráče kabiny a jedeme v programu dál.

Následuje kategorie mladších žáků. Trenérské duo Michal Trampota a Martin Robovský, zhodnotili podzim a zabrousili i do jara 2023. Poděkovali hráčům, rodičům, klubu a vypíchli dobrou práci všech trenérů napříč kategoriemi. Tady máme již velké kluky, takže se obejdou bez medaile a dospěle si zvolili ze svého středu hráče kabiny.

Předposlední mládežnickou kategorií jsou starší žáci pod vedením nejmladšího trenéra klubu, teprve osmnáctiletého Dana Maliny. Dan svoje trenérské zkušenosti teprve sbírá, ale hráčských má na svůj věk dostatek a i díky tomu jeho svěřenci po podzimní části vedou tabulku své skupiny. Stejně jako ostatní trenéři dostal i on prostor pro zhodnocení podzimu. Dan nebyl výjimkou a také děkoval, hráčům, rodičům, trenérům za pomoc a spolupráci. Poděkoval předsedovi klubu za svěřenou důvěru a vyhlásil hráče kabiny, kterého si kluci mezi sebou zvolili.

Poslední mládežnickou kategorií, i když téměř dospělou je městecký dorost. Trenér Petr Pařízek ml. se bohužel nemohl schůze účastnit, hodnocení tedy za něj v zastoupení přečetl Olda Bíža. Dalšího hodnocení dorostenců se ujal Martin Křovina st., ten působí hlavně u dospělého B-mužstva, ale částečně vede i dorost. Martin zhodnotil tréninky, zápasy, pochválil kluky a poděkoval jim za podzimní část sezóny.

Nyní se již dostáváme k dospělým. Nejprve dostali prostor vedoucí B-teamu Luboš Vlach a Martin Křovina st. Luboš se chopil zhodnocení jara 2023 a Martin hodnotil podzim 2023. Také oni nezapomněli poděkovat – hráčům, fanouškům, ale i ostatním trenérům za pomoc při doplnění kádru z A-mužstva, tak dorostu.

Pomyslná třešnička na dortu je tu. Dostáváme se k hodnocení A-teamu. Trenérské trio Jan Šmidrkal, Dobra Šmidrkal a Tomáš Novák společně s manažerem klubu Romanem Šádkem dělají vše proto, aby se městecký fotbal posouval dál a dál. O tom, že to dělají dobře vypovídá i pohled do tabulky I.B třídy, kde městecké „Áčko“ vede tuto tabulku o 9 bodů s bilancí 12 výher, 1 prohry. Hodnocení se ujal Honza. Zhodnotil tréninky, nasazení hráčů, průběhy zápasů, nastínil strategii zimní přípravy a jarní části sezóny. Na řadu přišlo děkování. Poděkoval hráčům, klubu, fanouškům a také neméně důležitému článku Áčka – Jardovi Pařízkovi, vedoucího tohoto mužstva. Slovo si vzal i manažer FO SKMK Roman Šádek – ten hlavně děkoval všem hráčům, trenérům, fanouškům, všem, kteří se motají kolem celého kolotoče FO. Poděkoval také fotbalovému výboru.

Tím se uzavřel jeden z bodů programu, následoval další bod – vyhlášení fotbalové jedenáctky SKMK – tedy ideálního kádru, za předpokladu, že by se všichni tito hráči potkali ve stejné kategorii na jedné straně hřiště. Členy jedenáctky volili sami trenéři. Hlavním pravidlem pro složení tohoto kádru bylo obsazení po 2 hráčích z každé mládežnické kategorie a pouze 1 hráč za kompletní kádr dospělých.

Vyhlášením jedenácky se uzavřely hlavní body programu, nasledoval už jen závěr. Toho se opět chopil předseda FO Olda Bíža, poděkoval přítomným za průběh schůze, trenérům a vedoucím za hodnocení a vedení FO za jejich práci po celý rok. Závěrem popřál všem krásné Vánoce a mnoho zdraví a úspěchů v roce 2024.

Zdeněk Hradečný – mladší přípravka
Martin Pánek – starší přípravka
Adam Robovský – mladší žáci
Šimon Chára – starší žáci
Ondřej Lehký – dorost
Jan Albrecht – B-mužstvo
Vasyl Ihnatyshyn – A-mužstvo

Filip Hnát – ml. přípravka
Tadeáš Nemeš – ml. přípravka
Václav Havlina – st. přípravka
Dominik Skoupý – st. přípravka
Adam Robovský – ml. žáci
David Brož – ml. žáci
Šimon Chára – st. žáci
Matěj Medřický – st. žáci
Jiří Král – dorost
Tomáš Kopecký – dorost
Tomáš Nýč – dospělý

Výroční členská schůze fotbalového oddílu SKMK 2023
Přesunout se na začátek