Cykloputování po Praze (sobota 20. července)

V 6,30 hod. od skříňky nás 13 cykloturistek a cykloturistů odjelo na kolách přes Podmoky, Senice, Pátek do Poděbrad na žel. nádraží. V týdnu se J. Novotný a B. Vańura pokoušeli v Poděbradech zajistit rezervaci kol ve vlaku z Poděbrad do Prahy. Vzhledem k výlukám od Velkého Oseka a Chlumce nad Cidlinou se jim to nepodařilo. Vlak vypravený z Poděbrad naštěstí měl celý vagon na kola prázdný (výluky zajišťují autobusy a ty kola neberou), z Poděbrad jsme vyjeli tedy bez problémů. Po dojezdu na hl. nádraží v Praze jsme chvíli čekali na trativoda  O. Vaňuru a dohonili nás Kubánkovi (jeli autem na Černý Most), trochu potlučení (spadli  s koly na pohyblivých schodech na metru). Někteří si dali v bufetu na nádraží kafe a všichni jsme vyjeli pod vedením O. Vaňury na trať, ul. Opletalovou, Seifrtovou, Španělskou (zde jsme zastavili na společnou fotku) a byl zde pěkný výhled na hl. nádraží a okolní Prahu. Dál jsme jeli ul. Italskou na Vinohrady, doprava ul. Bruselskou, Lublaňskou k Nuselskému Mostu, který jsme si vyfotili během krátké zastávky. Dál jsme pokračovali ul. Sekaninovou, Sarajevskou, Pod Karlovem, Otakarovou, Vršovickou, zahnuli jsme k Botiči, jeli jsme ul. Adamovskou, U Michelského mlýna, Ohradní, U Botiče, U Plynárny, Záběhlickou, přes Jižní spojku, U Záběhlického zámku, cestou v přírodě do Hostivaře, ul. Kozinovou, Selskou, U Břehu, dojeli jsme až k hostivařské přehradě (zavřený bufet), zde M. Machová píchla (byl to jediný defekt za celý den), na občerstvení jsme jeli tedy kousek od přehrady k dalšímu bufetu, kde jsme se občerstvili. Trochu jsme se vrátili a pokračovali jsme dál polní cestou na ul. Hornoměcholupskou, Ke Dráze, Nad Vokolky, přejeli jsme Štěrboholskou spojku, cyklotrasou do Hostavic, dál ul. Madarovou, Bryksovou na Černý Most a najeli jsme na tubus metra, kde nahoře je pěkná pěší i cyklotrasa podél Chlumecké silnice. Sjeli jsme do Kyjí do restaurace U Rybníka na oběd. Tam jsme se rozhodli na návrh J. Novotného a B. Vaňury jet zpátky do Městce na kole a vynechat tak vlak. Jeli jsme tedy v počtu 13 cykloturistek a cykloturistů zpátky do Hostavic, na Dolní Počernice, Běchovice, Újezd nad Lesy, Úvaly (občerstvení v cukrárně). Dál jsme pokračovali na Tuklaty, Břežany, Černíky, Kounice, Poříčany, Třebestovice, Sadská (občerstvení na kraji v restauraci s bowlingem), dál jsme jeli po cyklotrase na Poděbrady k Soutoku (koncert, spousta lidí, nedalo se ani zastavit) a dále klasicky přes Kanín, Opolany, Opočnice, Městec. Ujeli jsme celkem i s Prahou 130 km.

Pěkná akce, zase jsme toho v Praze hodně viděli, v pořádku jsme dorazili domů.

Poděkování patří O. Vaňurovi za výběr pěkné trasy, kterou jsme s ním, jako s trativodem, projeli, organizátorům B. Vaňurovi a J. Novotnému (trativod zpáteční trasy na kolách do Městce) a všem za účast a nezbytnou disciplínu na pražských silnicích a cyklotrasách.

Zúčastnili se: Novák, Zindulka, Strašková, Švarcová, Poděbradská, Poděbradský, Machová, Kubánek s přítelkyní (jeli autem do Prahy), Černý, Vaňura st., Novotný, Tuček, Tučková, Smutná, Vaňura ml.

Cykloputování po Praze (sobota 20. července)
Přesunout se na začátek