Letní přejezd Krkonoš

od pátku 31.8. do neděle 2. 9.

V pátek 31. srpna v 9,30 hod. od skříňky za solidního počasí jsme na kolech (bagáž jsme si dali do prodejny Poděbradských, vezl je na chatu J. Lefner dodávkou) vyjeli na chatu v Rokytnici nad Jizerou na již 18. ročník „Letního přejezdu Krkonoš“. Již před Slovčí jsme se roztrhli na dvě skupiny, zastávka byla na občerstvení jako vždy v Úlibici v bufetu, kde už seděla rychlejší skupina. Občerstvení výborné (prdelačka, držkovka, zabíjačkový guláš, plíčky na smetaně apod.), ani se některým z nás nechtělo jet dále. Pokračovali jsme na Klepandu, Bělou, Kruh, v Jilemnici na náměstí si již tradičně dáváme oběd, dál jsme pokračovali kus po cyklotrase, sjeli jsme na hlavní silnici, zastavili jsme se v cukrárně v Jablonci nad Jizerou, závěrem jsme dostoupali do Rokytnice nad Jizerou na chatu. Ubytovali jsme se, k dispozici byl chleba se sádlem, nebo škvarky (připravila V. Smolíková). Večer většina šla do penzionu Anna na večeři, kde se i někteří jedinci poněkud zdrželi.

V sobotu 1. září pršelo střídavě málo nebo hodně, bohužel trvale, před polednem větší skupina jela autobusem do Harrachova, menší korzovala po Rokytnici, v poledne jsme obešli téměř celou Rokytnici, než jsme našli otevřenou restauraci na oběd. Po obědě jsme ještě chodili trochu po Rokytnici. Večer opět většina z nás přešla do Anny.

V neděli 2. září po snídani a úklidu chaty jsme po deváté hodině již za solidního počasí vyrazili po stejné trase jako do Rokytnice do Městce. M. Lehký, S. Zindulka a dva cyklisté z kolínského oddílu jeli zpět (místo soboty) přes Polsko, Karpacz, na Pomezních boudách poobědvali, dál jeli přes Pilníkov, přes Pecku, okolo Lázní Bělohrad, Konecchlumí, Městec, najeli 212 km, aby se jim přejezd započítal. Naše skupina na Klepandě poobědvala a jako tradičně jsme se zastavili ještě v cukrárně na náměstí v Jičíně. Odtud jsme jeli po známé cestě Popovice, Slatiny, Češov, Slavhostice, Kněžice, Sloveč, Městec. Vydařený přejezd, i když v sobotu nám počasí nepřálo, ale hlavně že nepršelo cestou do Rokytnice a zpět do Městce.

Poděkování patří všem za účast, L. Němečkovi a V. Smolíkové za organizaci přejezdu včetně stravy (sádlo, škvarky, chleba, ráno i housky, čaj), J. Lefnerovi za odvoz batožiny. Většina z nás najela v sobotu cca 84 km, v neděli cca 86 km.

Zúčastnili se: Bradna M., Čeladník R.., Černý V., Čipera V., Dubec J., Glanzová H., Endris M., Hnát J., Jošt J., Khorel M., Khorelová E., Kubánek J., Lefner J., Lehký M., Machová M., Němeček L., Novák O., Novotný J., Pavlíček P., Poděbradská H., Poděbradský J., Smolíková V., Smutná H., Štěvula J., Vaňura B., Zindulka S.

Letní přejezd Krkonoš
Přesunout se na začátek