Letní přejezd Krkonoš – 19. ročník

V pátek 30. srpna po naložení bagáže do auta J. Lefnera  jsme krátce po 9 hodině vyjeli na kolech již za tepla na chatu do Rokytnice nad Jizerou tradiční cestou na Kněžice, Slavhostice, Češov, Tuř, Úlibice (zavřený bufet), Klepanda (zde naštěstí bylo otevřeno a mohli jsme se občerstvit po náročném stoupání za vedra). Dál jsme pokračovali na Syřenov, Bělou, v Tample jsme se rozdělili (O. Novák, J. Poděbradský, E. Strašková, J. Švarcová jeli do Jilemnice na náměstí na oběd), ostatní na koupadlo v Mříčné (bufet). Sjeli jsme se v Rokytnici na náměstí a v cukrárně (pivo Březňák) jsme se občerstvili. Na kole vyrazil cvičně i J. Lefner, ale do koce na Rezek namotal přehazovačku na zadní kolo. Sjeli jsme se na chatě a ubytovali jsme se. Přihlášených bylo pouze 11 účastníků. Odpoledne přijel J. Dubec. Večer jsme strávili v penzionu Anna. Najeli jsme cca 83 km.

V sobotu 31. srpna ráno L. Němeček půjčil od p. Jona pro J. Lefnera kolo. V 8,15 vyjeli na nejdelší trať J. Hnát, M. Lehký, J. Dubec, domů odjel J. Novotný. Ostatní vyjeli po 9 hodině na kolech po silnici do Harrachova, kde jsme zastavili v pivovaře na pivu František a po občerstvení jsme jeli kolem Harrachova na Mumlavu, sjezdem na kraj Harrachova do restaurace Roubenka na oběd. Po obědě většina se jela podívat k můstkům a k nemocniční chatě. Zastavili jsme se před odjezdem do Rokytnice v pivovaře na pivo František, kde jsme čekali na E. Straškovou, J. Švarcovou (obcházeli prodejny). Nedočkali jsme se, nakonec jsme vyjeli bez nich a do Rokytnice jsme přijeli po 15 hodině. Zastavili jsme se opět v cukrárně na pivu a kávě. Večer jsme opět seděli v penzionu Anna, přijel na kole L. Holman a také i J. Hnát, M. Lehký, J. Dubec z dlouhé tratě přes Polsko, najeli cca 168 km. Skupina v Harrachově najela odpočinkových cca 35 km.

V neděli 1. září jsme uklidili pokoje a příslušné prostory (na chatu přijel na kole po 9 hodině J. Kalecký) a po 10 hodině po naložení bagáže do auta J. Lefnera jsme vyjeli stejnou cestou zpět do Městce. Na oběd jsme se stavili na Klepandě. Bez zastávky v Jičíně jsme dojeli do Městce, najeli jsme opět cca 83 km.

Poděkování patří všem za účast, L. Němečkovi za přípravu a organizaci přejezdu, V. Smolíkové za přípravu občerstvení na chatě, J. Lefnerovi za odvoz bagáže, vyšlo počasí (až moc teplo).

Zúčastnili se: V. Andres, J. Dubec, J. Hnát, J. Huček, J. Lefner, M. Lehký, L. Němeček, O. Novák, J. Poděbradský, E. Strašková, J. Švarcová, J. Novotný (v sobotu odjel), L. Holman (přijel v sobotu).

Letní přejezd Krkonoš – 19. ročník
Přesunout se na začátek